Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Az alacsony magnéziumszint növelheti a törések kockázatát

Egy új tanulmány szerint a magnézium-kiegészítők alkalmazása a későbbi élet során megakadályozhatja a töréseket. A bristoli és a kelet-finnországi egyetemek kutatói felfedezték, hogy azoknál a középkorú férfiaknál, akik magas magnéziumszinttel rendelkeznek, majdnem felére csökkent a csonttörés esélye.

A vizsgálatban, ahol karakterisztikák szerint különítették el a csoportokat, 2245 férfi vett részt 42-61 éves kor között 25 éven keresztül. A kutatások azt mutatták, hogy akiknél a vér magnéziumszintje magasabb, a csonttörés kockázata 44%-kal kisebb.
Ahogy öregszünk, a csontjaink törékennyé válnak; a csonttörés a betegségek egyik legfőbb oka, különösen az idősek körében. Bár a kalcium és a D-vitamin létfontosságúak a csontok eshutterstock_467293838gészségéért, a tanulmány szerint a magnézium is döntő fontosságú, mivel a törések kockázata magasabb magnéziumszinttel csökkenthető.

Míg a magnézium számos élelmiszerben megtalálható, az egyre korlátozottabb étrendünk és a feldolgozott élelmiszerek az emésztési hatékonyság csökkenésével kombinálva, különösen az idősek esetében, azt jelenti, hogy az étkezéssel bevitt magnézium növekedése nem feltétlenül növeli a magnézium szérumszintjét.

Az Élelmiszer-összetétel és -elemzés című folyóirat kiemeli, hogy az intenzív gazdálkodás 1950 óta akár 80%-kal is csökkentette a zöldségek magnéziumtartalmát. A modern táplálkozásunk nincs jó hatással a magnéziumszintre; a koffein, az alkohol, a feldolgozott magvak és a cukor mind gátolják a magnézium felszívódását.
Az alacsony magnéziumszinshutterstock_157667576t a népességen belül gyakori. Az ásványvizsgálat során elvégzett laboratóriumi vizsgálatok 8 000 szőrmintán (magnézium, kalcium és toxikus tápanyagok vizsgálata) azt mutatták, hogy 70%-uknál a vártnál alacsonyabb magnéziumszint volt az egészségesen működő szervezethez képest.

Jari Laukkanen professzor, a Kelet-Finnországi Egyetem főkutatója elmondta:
“Az általános bizonyítékok azt sugallják, hogy az alacsony magnézium-koncentráció fokozhatja a törések jövőbeni kockázatát; mindazonáltal jól megtervezett magnézium-
kiegészítő vizsgálatokra van szükség ezeknek a lehetséges terápiás hatásoknak a kivizsgálására. ”
A magnézium csonttörésre gyakorolt hatásával kapcsolatos további kutatások hatással lehetnek a törésekre vonatkozó orvosi és közegészségügyi irányelvekre.

A honlapon és a bejegyzésben található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel, hatóanyagokkal, életmódváltással, táplálkozással kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Ajándék termék a következő vásárlásához!

A kosár oldal alján adja meg az OSIM93 kuponkódot és mi egy 1390 forint értékű Koncentrátum Érzékeny Bőrre 30ml terméket küldünk ajándékba a vásárlása mellé!

A kupon felhasználónként csak egy alkalommal alkalmazható és március 31. éjfélig használható fel!

A kedvezmény más kedvezményekkel együtt nem alkalmazható!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen