Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
rozsagyoker

Rhodiola Rosea, rózsagyökér, aranygyökér, rózsavarjúháj

A sok elnevezés mind ugyanazt a különleges, sokoldalú gyógynövényt jelöli. Érdemes megismerkedni a rózsagyökérrel, hiszen világszerte a gyógynövények egyik sztárja, ráadásul a télvégi vírusos időkben kiemelkedően nagy hasznát veszi a legyengült immunrendszer!

Nemcsak nevében, de a származását övező legendákban és gyógyító erejében is különleges a varjúhájfélék családjába tartozó, évelő rózsagyökér. A népies nyelven rózsavarjúhájnak, vagy aranygyökérnek is nevezett gyógynövény Ázsiából származik: Oroszországban, Szibériában, az Altáj hegységben és Kína északi és délnyugati részén honos, Európában a Skandináv-félszigeten és Izlandon lelhető fel, és megél Kanadában, Alaszkában is.

Rózsagyökér, aranygyökér – mesebeli varázsszerek?

Az apró fürtökben nyíló, húsos levelű rózsagyökér misztikus erejéről korábban is rengeteg legenda keringett – többek között az a mondás is, hogy aki rózsagyökeret fogyaszt, száz évig él. A valóság pedig – bár a száz évet senki sem tudja garantálni – nem is áll túl messze mindettől, hiszen a növény gyökere több mint 140-féle hatóanyagot tartalmaz. 

Már 1725-től vannak emlékek pozitív egészségmegőrző hatásairól, például a vikingek is használták erőnlétük fokozására és megtartására. A modern tudomány és botanika azonban csak az 1960-as évek óta tartja számon a mesebeli nevű rózsa- vagy aranygyökeret. Ekkor fedezték fel, hogy kivonata speciális hatóanyagot tartalmaz. Adaptogén, vagyis alkalmazkodik az emberi szervezet igényeihez – erre csak nagyon kevés gyógynövény képes. 

A rózsagyökér hatásai – felsorolni is nehéz

Rendkívül sokoldalú gyógynövény. Jót tesz a vérkeringésnek, valamint a szervezet vércukor- és koleszterin szintjének. Segíti az állóképesség növelését, a keringési rendszer kiegyensúlyozását, a sejtek oxigénáramlását, az erőnlét és életenergia fokozását, az emlékezet javítását, a koncentrációt.

Támogatja az immunrendszert, és pajzsként véd a stressz és a depresszió ellen. Potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki. Rendszeres fogyasztása erősíti és energiával látja el a szervezetet, javítja az általános közérzetet, és magas antioxidatív hatása miatt hatékony lehet a szabadgyökök okozta károk helyreállításában is.

Rózsagyökér kapszula, komplex formula, vagy tea: minden formában fogyasztható, még salátaként is!

Igen, a varjúháj zöld levelei a skandináv országokban és Oroszországban is gyakran a salátás tányérra kerülnek, míg Magyarországon elsősorban a rózsagyökér kapszula, vagy a rózsagyökér komplex formula feliratot keressük a drogériák polcain – de teaként is kifejti pozitív tulajdonságait. Szibériában azért hívják a „százévesek gyökerének”, mert  úgy tartják, aki rózsagyökér teát iszik, ennyi ideig fog élni.

Rózsagyökér vélemények és tapasztalatok: nincs mellékhatás!

Még egy ok, hogy kipróbálja Ön is a rózsagyökeret: ismert mellékhatása nincs, addikciót sem okoz. Védje szervezetét a vírusok ellen a télvégi kritikus időszakban – a rózsagyökér-kúra mellé pedig használjon bőrön át felszívódó Ősi Magnéziumot is!

Források

https://www.healthline.com/nutrition/rhodiola-rosea

http://www.vital.hu/themes/alter/rozsagyoker.htm

https://agyserkento.hu/blog/A-rhodiola-rosea-acsodahatasai


A honlapon és a bejegyzésben található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel, hatóanyagokkal, életmódváltással, táplálkozással kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Ajándék termék a következő vásárlásához!

A kosár oldal alján adja meg az OSIM93 kuponkódot és mi egy 1390 forint értékű Koncentrátum Érzékeny Bőrre 30ml terméket küldünk ajándékba a vásárlása mellé!

A kupon felhasználónként csak egy alkalommal alkalmazható és március 31. éjfélig használható fel!

A kedvezmény más kedvezményekkel együtt nem alkalmazható!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen