Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

A transzdermális magnézium-klorid és a fibromyalgia

A transzdermális magnézium-klorid alkalmazása előnyös lehet a fibromyalgiás betegek számára

A Journal of Integrative Medicine közelmúltban megjelent tanulmányából kiderül, hogy a bőrön át felszívódó magnézium-klorid használata javíthatja a fibromyalgiában szenvedő betegek állapotát.

shutterstock_488524096A fibromyalgia egy krónikus fájdalom-szindróma, jelenleg pontosan ismeretlen tényezők miatt. A mélyre terjedő fájdalom mellett a fibromyalgiában szenvedő betegek fáradtsággal, depresszióval és alvászavarokkal küzdenek. Az Egyesült Államokban a nők mintegy 3,5%-ánál és a férfiak 0,5%-ánál diagnosztizálják ezt a betegséget. Néhány előzetes bizonyíték azt mutatja, hogy a fibromyalgia egy a fokozott stresszhez kötődő rendellenesség, és a nyomelemek, illetve az antioxidánsok hiánya is szerepet játszhat a kapcsolódó tünetek kialakulásában.

A transzdermális magnézium-klorid hatása a fibromyalgiában szenvedő betegek esetében: megvalósíthatósági tanulmány” című kiadvány, a Rochester Mayo Klinika kutatócsoportja által végzett kísérletet foglalja össze, mely arra kereste a választ, hogy a transzdermális magnézium javíthatja-e a női fibromyalgia tüneteit.

A Rochester Mayo Klinikán ezzel a betegséggel összesen 40 női beteget diagnosztizáltak. Minden betegnél bőrön át juttattak be transzdermális magnézium-klorid (MgCl2) oldatot, és arra kérték őket, hogy naponta két alkalommal 4 permetet fújjanak magukra 4 héten keresztül. A betegeket ezután felkérték, hogy töltsenek ki egy tesztet, mindezt a 2. és 4. héten megismételve.

Ezen módszer alkalmazásával az eredmények azt mutatták, hogy a vizsgálatot befejező 24 betegnek a 2. shutterstock_625643096és a 4. héten is jelentősen javult az állapota. Az eredmények azt is kimutatták, hogy a betegeknél szignifikáns javulás volt tapasztalható a fibromyalgia minden kísérő tünetében. Azonban a bőrirritáció gyakori mellékhatás volt, és sok problémát okozott.

“A kísérleti vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a transzdermális MgCl2, amelyet naponta kétszer alkalmaznak a felső és az alsó végtagokon, előnyös lehet a fibromyalgiában szenvedő betegek számára. További, nagyobb mintanagyságú, és sejten belüli magnézium mérésekkel végzett vizsgálatok várhatóak. “- jelentették be a kutatók a tanulmányban.

Tudja Ön hogy mekkora menyiségű magnéziumra van szüksége? Tudja meg Magnézium szükséglet kalkukátorunk segítségével, melyet ide kattintva érhet el!

A honlapon és a bejegyzésben található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel, hatóanyagokkal, életmódváltással, táplálkozással kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Ajándék termék a következő vásárlásához!

A kosár oldal alján adja meg az OSIM93 kuponkódot és mi egy 1390 forint értékű Koncentrátum Érzékeny Bőrre 30ml terméket küldünk ajándékba a vásárlása mellé!

A kupon felhasználónként csak egy alkalommal alkalmazható és március 31. éjfélig használható fel!

A kedvezmény más kedvezményekkel együtt nem alkalmazható!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen