Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, vagy küldjön üzenetet az űrlapon keresztül

Gyakran ismételt kérdések

Összegyűjtöttük a vásárlóink által leggyakrabban feltett kérdéseket, reméljük Ön is választ talál köztük a kérdésére

Vékony, nyálkahártyás területeken mint például a szem vagy az orr, a magnézium gél vagy olaj használatakor irritáció léphet fel. Ha kiszáradt bőrön vagy sebes területen használja a gélt vagy az olajat, tisztító és gyógyító hatású, de a magas magnézium koncentráció kellemetlenségeket is okozhat. Ha kiszáradt bőrön vagy bőrbetegség (pikkelysömör, ekcéma, akné, Morgellon-szindróma) esetén használja, erősen ajánlott, hogy először a magnézium fürdővel kezdje, így a bőrének van ideje gyógyulni és kevésbé lesz érzékeny a magasabb koncentrációjú magnézium-klorid olajra vagy gélre.

Nincs. A bőr egyedülálló felszívódást önszabályozó képessége miatt a túladagolás nem fordulhat elő

Egyéntől függő, hogy használat után leöblíti-e az olajat vagy a gélt, attól függ mennyit és hol használ belőle. Tipikusan, a felesleges magnézium olaj vagy gél az, amit 20 perc után lemos a használat után. Az Ősi Magnesium gélt úgy készítették, hogy ne teljesen szívódjon be a bőrbe, szóval ha a felesleg lemosása általános.

Nem, nincs hashajtó hatás. Ez egy alapvető előnye az Ősi Magnesium termékeinek, mivel hogy a bőr természetes módon önszabályozza az ásványi anyagok felszívódását. A különböző szájon át bevehető készítményeknek azért van hashajtó hatása néhány fogyasztónál, mivel a bélrendszer nem képes nagyobb mennyiségű magnézium felszívására, amik ezekben a készítményekben találhatóak és ezek az anyagok továbbhaladnak a beleken és nem szívódnak fel, végül kikerülnek a szervezetből. Minden ember eltérően érzékeny a szájon át szedhető magnézium készítményekre, addig ez a helyi használatú Ősi Magnesium termékekre nem vonatkozik.

Néhányan, akik a magnézium gélt vagy koncentrátumot használták és érzékenyebb bőrűek, éreztek viszketést vagy/és gyenge irritációt használat során a magas magnézium-klorid tartalom miatt. Ez teljesen ártalmatlan és sok tényezőtől függhet, többek között függ attól, hogy a test mely részén alkalmazták és mekkora mennyiségben. A magnézium olaj 1:1 arányú hígításával elkerülheti ezt a hatást, bár egyéntől függ. Továbbá, akik ezt tapasztalták, úgy nyilatkoztak, hogy minden egyes használat után csökkent a viszketés. Egy másik megoldás lehet az Ősi Magnesium fürdősó használata, kisebb hatóanyag tartalmú, így az érzékenyebb bőrűeknek is ajánlott. Részletesebb tájékoztatásért kérjük olvassa el a használati útmutatót.

Az Ősi Magnesium készítmények forrása az ősidei 2000 méter mélyen fekvő észak-európai Zechstein tengerfenék. Oldatfejtéssel bányásszák a Föld mélyéről és jelenleg a legjobb lelőhelye a természetes magnézium-kloridnak a Földön.

Természetesen. Az Ősi Magnézium fürdősót kedveli a legtöbb szülő és már 6 hónapos kortól sikeresen alkalmazható. Nem csak biztonságos, hanem gyógyító hatású és a legkisebbekre is nyugtató és lazító hatással van.
Valójában nem, ez egy általános félreértelmezés. A magnézium olaj egy új kifejezés a magasan telített magnézium-klorid oldatra egyéb nyomelemekkel együtt, így egy olajszerű higroszkópos anyag lesz, ami vonzza a vízmolekulákat.
Abszolút. Az Ősi Magnézium termékek annyira hatékonyak állatokra mint emberre. Valójában a magnézium gélt és olajat a természetes illetve alternatív állatorvosi gyógyászatban használják a sebgyógyulás segítésétől kezdve általános egészségmegőrzésig.

Jótékony hatása van a bőrre. Nagyon ősi gyakorlat, már az ősi indiai szövegekben is olvasni lehet róla. A helyi alkalmazás során a magnézium a bőr felszívó képességének megfelelő mennyiségben jut be a szervezet keringési rendszerébe.

Ha nem szívódik fel elég magnézium, annak is káros hatásai lehetnek. A magnézium-klorid helyi alkalmazása meglehetősen hatékonyabb mint a szájon át szedhető magnézium készítmények és jelenleg a legpraktikusabb módja a megfelelő magnéziumszint helyreállításához. Ha a bőrünkön használjuk a magnéziumot, akkor „szövet átitatást” végzünk. Ez az egyik módja, hogy a tápanyagok oda kerüljenek, ahová akarjuk, közvetlenül a keringésbe kerülve ahol a szövetekbe kerülve jótékony hatást fejlenek ki veszteség nélkül.

Az Ősi Magnézium magnézium olaj, magnézium gél és magnézium fürdősó természetes összetevőket tartalmaz, melyek a sejtekbe jutva a sejtek biokémiai reakcióit segítik, olcsó, biztonságos és otthon végezhető.

Magnézium nem csak jótékony de létfontosságú is! A szervezetnek szüksége van az alkáli sókra mint a magnézium a sejtek programozott sejthalála során vagy a méregtelenítés során a húgysav semlegesítésében. Egyúttal, ha nincs elég magnézium a méregtelenítő reakciók során, akkor a csontokból és a testből vonja ki ehhez.

Tanulmányok kimutatták, hogy a magnézium az egyik leggyakoribb hiány tápanyag a szervezetben a kémiai anyagoktól szennyezett környezetünkben. A kémiai és nehézfém szennyezésnek kitett emberek nagy mennyiségű magnéziumot ürítenek ki a vizelettel és problémájuk van az alacsony magnézium szintjükkel. Legfontosabb, hogy a magnézium megvédi sejtjeinket a nehézfémektől mint alumínium, higany, ólom, kadmium, berillium és nikkel ellen, ami mutatja, hogy miért is van szükségünk olyan sok magnéziumra a méregtelenítés során. A magnézium nélkülözhetetlen a sejtjeink túléléséhez de a mérgezés mértékétől és helyétől is függ, hogy a szervezet hol hemzseg nehézfém szennyezéstől. Egyre több bizonyíték van arra, hogy a magnézium szerepet játszik az agyszövetben felhalmozódott nehézfémek eltávolításában.

Tény, hogy rengeteg ok és betegség okozhat magnézium hiányt. Továbbá a higany kelátképződés csökkenthető, ha megfelelő a magnézium mennyisége A kelációval kapcsolatos információk szerint a kelátképzés során keletkezett „hulladék ásványok” tárolása és a detoxikációban fontos ásványi anyagok hiánya magas kockázatokkal járhat.A magnézium létfontosságú a detoxifikáció egyik fázisához és más ásványi anyagokkal, mint például a cink, eltávolítja a káros nehézfémeket a testből. Az közismert, hogy a magnézium egy alapvető faktora a szervezet természetes öntisztító és méregtelenítő reakcióinak. Doktor Frederica P. Perera, az Environmental Health Sciences professzora és a Columbia Center for Children’s Environmental Health igazgatója szerint 500-féle különböző módja van annak, hogy az emberek ugyanazt az anyagot hogyan méregtelenítik. Az egyik fő indikátor az egyéni magnézium szint. Ezért az Ancient Minerals magnézium olaj, magnézium gél vagy magnézium fürdősó használatával a szervezet méregtelenítése biztonságos és hatékony

Ez igaz. Az Ősi Magnesium termékek “gyógyhatásúak” és bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma, akné) elősegítik a bőr gyógyulását. A helyileg alkalmazott magnézium-klorid erősíti a bőr védekező funkcióját, csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sebgyógyulást és segíti a sejtek hidratációját. Ha kiszáradt bőrön vagy bőrbetegség esetén használja, erősen ajánlott, hogy először a magnézium fürdővel kezdje, így a bőrének van ideje gyógyulni és kevésbé lesz érzékeny a magasabb koncentrációjú magnézium-klorid olajra vagy gélre.

Nem szükséges, de magnézium készítmények még mindig hasznosak lehetnek, ha alkalmanként használják. A szájon át szedhető magnézium inkább általános hatású mint helyi.

Két oka van, az egyik, hogy ezek a készítmények nagy mennyiségben tartalmaznak magnéziumot, ami aztán hashajtó hatású a legtöbb fogyasztónál és így kikerül a szervezetből. A magnézium felszívódása nem jó, ha a belekből rövidebb mint 12 óra alatt kiürül. A másik oka, hogy ezekben a készítményekben az ember egy nagy dózisú magnéziumot vesz be, így kevésbé szívódik fel (minél nagyobb dózisban szed be, annál kevésbé képes felszívódni). Ez a két dolog okozza, hogy ezekkel a készítményekkel kevésbé hatékonyan tudja helyreállítani a sejtek magnéziumszintjét.

Ősi Magnesium Hírlevél

Ha szeretne értesülni a legújabb kedvezményekről és elsőként megismerni legújabb termékeinket, akkor iratkozzon fel az Ősi Magnesium hírlevelére.
Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.