Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

A magnéziumos testápolók 3 előnye

Az Ősi Magnézium termékcsalád egy tartópillére, a Magnézium Koncentrátum (olaj) az érzékenyebb bőrűek számára csípős érzést válthat ki. Számukra állítottuk össze a kifejezetten érzékeny bőrre készült koncentrátumot.

A magnézium koncentrátumban, amit sok helyen magnézium olajnak is hívnak, természetes formájában nagyon magas a magnézium-klorid tartalom. Viszonyításképpen a tengervíz átlagosan 3% sót (nátrium-kloridot) tartalmaz, míg a Zechstein-tengerből származó Ősi Magnézium Koncentrátum 31% magnézium-klorid sót tartalmaz. Ez a több mint 1000%-al nagyobb koncentráció sok embernek eleinte viszkető érzést okozhat.

Akik ilyet tapasztalnak, azoknak sem kell aggódniuk, mert ha betartják a fokozatosság elvét, akkor rövid idő alatt hozzászoktashutterstock_520961383thatják bőrüket a koncentrátumhoz, és megszűnik a csípős érzés.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  • eleinte csak kis mennyiséget (néhány csepp) és rövid időre (néhány percre) vigyen fel a bőrére,
  • olyan helyre, ami nem annyira érzékeny, pl. a lábszárra, majd
  • fokozatosan növelje a mennyiséget (naponta néhány cseppel) és az időt (naponta néhány perccel), amíg a koncentrátumot a bőrön hagyja

Magnéziumpótlás a napi testápolás részeként

Akik szeretik a praktikus megoldásokat, azok összeköthetik a magnéziumpótlást a napi testápolással, hiszen egyre többféle testápoló és krémes testvaj áll rendelkezésre az Ősi Magnézium webáruházában.

A testápolók használatának előnyei:

1.Ugyan az Ősi Magnézium testápolók 1ml-jében 1/4 annyi magnézium található, mint amennyi a koncentrátumban, de egy átlagos felhasználó a testápolóból nem 2-3 ml-t használ, hanem akár 5-10 mililiternyit, így az alacsonyabb koncentráció ellenére is hozzájuthatnak a megfelelő magnézium mennyiséghez, bőrirritáció nélkül.

2. A stressz és a különböző környezeti hatások fokozottan igénybe veszik a bőrünket is, emellett az Őshutterstock_640053541si Magnézium Koncentrátum magas sótartalma is száríthatja azt. Ezért fontos a bőr fokozott hidratációja. De ha már hidratálunk, akkor miért ne tegyük azt egy szintén magnéziumot tartalmazó testápolóval, ami a magnéziumon kívül bőrtápláló shea vajat és édesmandula olajat is tartalmaz?

3.A magnézium bőrön keresztüli felszívódását a magnézium koncentrációján és a felület nagyságán kívül az idő is befolyásolja. Sokan a koncentrátumot csak a minimális 20 percig hagyják a bőrükön, mivel kényelmetlen, sós érzést okozhat. Ezzel szemben a testápoló használatánál nem alakul ki ez a sós érzés, igy ez tovább is a bőrön maradhat, hosszú órákon át kifejtve jótékony hatását.

További érvek a testápolók mellett:

shutterstock_440429551Egyes testápolókban található MSM, azaz Methylsulfonylmethane is, ami amellett hogy fájdalomcsillapító hatással bír és védi az izületeinket, még egy fontos tulajdonsággal rendelkezik, segíti a magnézium hatékonyabb felszívódását.

A melatonin egy nagyon fontos, a szervezetünkben is termelt hormon, amely az alvás minőségét szabályozza, így sikeresen alkalmazzák álmatlanság kezelésére. Néhány testápolónkhoz melatonint is adtunk, így elősegítve a pihentető alvást.

A levendula illóolaj nyugtatóan hat a szervezetre, ráadásul kellemes az illata is, próbálja ki a levendula illatú melatoninos testápolónkat is.

A magnéziumhiány az alvászavarok és az izomgörcsök mellett súlyos szövődményeket is okozhat. Ön tudja, hogy mennyi magnéziumra van szüksége? Töltse ki magnéziumszükséglet-kalkukátorunkat néhány perc alatt! 

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

15% kedvezmény a következő vásárlásához!

Tegyen termékeket a kosarába, majd a kosár oldal alján írja be az OSIM92 kuponkódot és mi 15% kedvezményt adunk a teljes árú termékekre!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen