Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

Health What Else Lazaridisz Georgina

“A magnéziumhiány hosszú távon befolyásolja a nőiség megélését”

Interjú Lazaridisz Georginával, a Health What Else alapítójával

Health What Else néven indította útjára táplálkozással és hormonegyensúly tanácsadással, a női ciklus tudatos megélésével és pozitív kezelésével foglalkozó programját Lazaridisz Georgina, aki szerint a magnéziumhiány nemcsak az alapvető életminőségünknek árt, de hosszú távon a női termékenységet is befolyásolja: közvetetten akár menstruációs zavarokat is okozhat.

Health What Else Lazaridisz Georgina

Magyarországon nem sokan hallhattunk még olyasmiről, amivel te foglalkozol: mi egy hormonegyensúly tanácsadó dolga?

Ehhez egy kicsit előbbről kell kezdenem: a nők szervezete alapvetően nyugalomra és állandóságra van berendezkedve. Ősidőktől kezdve az otthon légkörének megteremtése, az otthoni környezet rendben tartása volt a feladatunk, kiszámíthatóság és rendszer jellemezte a nők mindennapjait. A női test is hasonlóan épül fel: minden hónapban készen áll egy lehetséges megtermékenyítésre – ez az egész endokrin rendszerünk működésének alapja.

A mai világ ezzel szemben egészen más kihívásokkal szembesít minket, nőket. Folyamatos stresszel és magas társadalmi elvárásokkal élünk együtt, ahol a férfiakhoz hasonlóan kell edzenünk, ugyanannyi (vagy több) munkát elvégeznünk, több fronton helyt állnunk. A nők endokrin rendszere egyszerűen tiltakozik ezek ellen a külső behatások ellen, mert mindez ösztönösen ellenkezik a fogantatáshoz és a terhesség kihordásához szükséges biztonságos környezettel. A folyamat pedig általában a belső egyensúly felborulásához vezet.

Ebben igyekszem segíteni én: visszatalálni az egyensúlyhoz és táplálkozással, megfelelő edzésprogrammal felépíteni azt az életmódot, ami a legharmonikusabban tud működni a nőknél.

Hogyan kezdtél el ezzel foglalkozni?

Ahogy a legtöbb esetben, engem is a saját személyes történetem vezetett el idáig: több mint 10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, amitől súlyos vitamin- és magnéziumhiányom, később depresszióm is lett, és még sorolhatnám. Az egészséges életmód ugyanakkor 18 éves korom óta a mindennapjaim része, aminek köszönhetően nemcsak 10 kilót fogytam, de mára kívül és belül is jól érzem magam a bőrömben.

Hosszú utat tettem meg, aminek során megtanultam, hogyan függ össze a női ciklus szinkronja és a termékenység az egészséges életmóddal. A saját tapasztalataimat ötvöztem azzal a tudásanyaggal, amit közben elsajátítottam, ebből lett a Health What Else. Elmondhatom: azzal foglalkozom, amit szívügyemnek tekintek és igazán szeretek.

interjú Lazaridisz Georginával

Miért fontos, hogy a nők egyensúlyban éljenek a ciklusukkal?

A reproduktív éveikben járó nőknek havonta ismétlődő ciklikus mintájuk van. Ha ezt nem vesszük figyelembe és ellene cselekszünk, progeszteronhiány, ösztrogéndominancia és pajzsmirigyproblémák alakulhatnak ki, amelyek kihatással lesznek a női ciklusra. A bélrendszerünk egyensúlya például meghatározza a hüvelyflóránk egyensúlyát. Ha követjük a ciklusunkat és figyelembe vesszük, hogyan működik, akkor nem ellene cselekszünk, hanem segítjük – így sokkal egészségesebb, boldogabb és sikeresebb életet élhetünk.

Hogyan kapcsolódik ehhez a folyamathoz a magnéziumhiány?

A magnéziumhiány rengeteg embert érint, ráadásul sokan általában nem is tudják, hogy a problémáik hátterében ez áll. Magnéziumhiánnyal sokkal kevésbé tudjuk kezelni a stresszt is, ami veszélyezteti a peteérésünket, ez pedig az ovuláció hiányát okozhatja a szervezetben. Ha ez az állapot több hónapig fennáll, akkor elmaradhat a menstruációnk, nem lesz progeszteronunk, ami terméketlenséghez, depresszióhoz, PMS tünetekhez vezethet, sőt, akár súlyos csontritkulást okozhat, valamint rizikófaktornak számít a mellráknál is. Az ovulációra tehát nem csak azoknak a nőknek van szükségük, akik babát terveznek, hanem minden nőnek, aki egészségesen szeretne élni. A menstruációs ciklusunk az ötödik életjelünk nőként.

A női ciklus változásai hogyan függnek össze a szervezet magnéziumszintjével?

A szervezetnek a ciklus első napjától szüksége van magnéziumra. Ha egy nő sportol, akkor ez fokozott pótlást igényel. A magnézium a peteérés időszakában, valamint a ciklus utolsó fázisában is kiemelten fontos, amikor hajlamosak vagyunk ingerlékenységre, depresszióra. Ilyenkor a magnézium használata nagyban csökkenti és kezeli a tüneteket. Az erős menstruációs fájdalomra pedig kifejezetten a testápolóként is használható magnéziumos krém a megoldás.

Miért fontos a ciklusunk szempontjából, hogy megfelelő legyen szervezetünk magnéziumszintje?

A magnéziumnak nemcsak stressz és görcsoldó tulajdonsága van. Azáltal, hogy jobb minőségű alvást biztosít, termeli a melatonint a szervezetben, így az egészséges peték éréséhez is nagyban hozzájárul. A peteérés időszaka az egyik legfontosabb, hiszen ha ilyenkor megfelelően tudjuk kezelni a stresszt, akkor az ovuláció után jó minőségű sárgatestet kapunk, és így nem jön létre progeszteronhiány, nem borul fel az egyensúly. A magnézium a GABA receptorok szabályozásában is segít, ami nagyon fontos a depresszióra hajlamos nőknél. Sajnos a nőket háromszor annyira sújtja a pánikbetegség és a depresszió, mint a férfiakat, ennek leküzdésére is jó megoldás lehet a magnéziumpótlás.

magnéziumhiány interjú Lazaridisz Georginával

Milyen, a ciklussal kapcsolatos problémákra lehet megoldás a magnéziumpótlás?

A magnéziumpótlás a terméketlenség, a PCOS, az erős menstruációs fájdalom, a Premenstruációs Szindróma fellépésénél mindenképpen döntő fontosságú. Mivel naponta kiürül a szervezetből, ezért szükséges a rendszeres utánpótlás.

Miért javaslod a magnézium pótlására az Ősi Magnézium termékeket?

Azért, mert belsőleg nem mindig tudjuk bevinni az elegendő mennyiséget, és a tapasztalataim azt mutatják, hogy sokan nem is igazán vannak tisztában vele, mennyi és hogyan szívódik fel a belsőleg bevitt magnéziumból. A külsőleg alkalmazott magnézium a véráramban azonnal kifejti hatását, nem kell áthaladnia a bélrendszeren.

Neked melyek a kedvenc termékeid és hogyan, mikor használod őket?

Kedvenceim az OptiMSM-mel dúsított Ősi Magnézium koncentrátum, és a melatoninnal kiegészített testápoló. Szinte minden este használom őket, de főleg a ciklusom utolsó 5 napján, mert ilyenkor a PMS tünetek megszüntetéséhez elengedhetetlen. Nekem nem fáj a menstruáció, de amikor picit is érzem, akkor a ciklusom első napjain is bekenem velük az alhasam, ahol fájdalomcsillapítóként hat. A shea vajjal és mandulaolajjal készült testvaj is a favoritok közé tartozik.

A magnéziumnak ugyanis van egy olyan tulajdonsága, hogy csökkenti a méhfal megtisztulásában részt vevő prosztaglandinokat, amik az összehúzódásokat okozzák, így enyhíti a menstruációs görcsöket.

Kiknek ajánlod az Ősi Magnézium termékeket?

Túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenkinek! Nálunk például az egész család használja, az unokahúgomtól kezdve a 88 éves nagyszüleimig bezárólag. Minden vendégemnek szerepel a programjában az Ősi Magnézium valamilyen formában, tehát a reproduktív években lévő nőknek és a menopausán átmenőknek is messzemenőkig ajánlom, hiszen hatékony, gyors és praktikus megoldás, ami nemcsak a mindennapjainkat, hanem az életünket könnyíti meg.

Önnek szüksége van magnéziumpótlásra? Töltse ki pár perc alatt magnéziumszükséglet-kalkulátorunkat!

[mai_widget form=26981]

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

15% kedvezmény a következő vásárlásához!

Tegyen termékeket a kosarába, majd a kosár oldal alján írja be az OSIM92 kuponkódot és mi 15% kedvezményt adunk a teljes árú termékekre!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen