Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

Transzdermális felszívódás

Hogyan működik az Ősi Magnézium?

Az Ősi Magnézium számos nagyszerű tulajdonsága a hagyományostól eltérő felszívódási módszerének köszönhető. A bőrön keresztüli, transzdermális felszívódás miatt a termék hatékonyabban és célzottabban képes magnéziumot juttatni a problémás szövetekbe és sejtekbe.

A transzdermális felszívódás működési elve

transdermal

Az emberi bőr olyan, mint egy sűrű szövésű anyag – látszólag áthatolhatatlan, a valóságban azonban kis nyílások, úgynevezett pórusok vannak rajta, amelyeken keresztül a bőr fel tudja szívni a hatóanyagokat.
A bőrön át felszívódó gyógyszerek ideálisak a fájdalom csillapítására, hatékonyak a gyermekek számára is, valamint a sportorvoslásban is előszeretettel alkalmazzák.
A transzdermális módszer széles körben használatos, mivel a hatóanyagok felszívódás közben nem terhelik a gyomrot, az emésztőrendszert és egyéb szerveket.
A különböző gélek, emulziók, krémek, spray-k, még az ajakbalzsamok is hatékonyabban juttatják a véráramba hatóanyagaikat. A hagyományos gyógyszerezési módszerek, azaz a tabletták és kapszulák felhígulhatnak, a gyomorsav és az emésztőenzimek miatt veszíthetnek hatékonyságukból, mire a rendeltetési helyükre jutnak a szervezetben.

Pontosan mik a transzdermális felszívódású magnézium előnyei?

A bőrön át felszívódó gyógyszerek megkerülik a gyomrot és a májat, így hatóanyagaik lényegesen nagyobb arányban jutnak oda, ahol szükség van rájuk. Sok esetben transzdermális módszereket használnak a nem kívánt mellékhatások (pl. gyomorpanaszok, alvászavarok, álmosság) elkerülése érdekében.
A gyógyszerezési gyakorlatban még mindig a leginkább használatos módszerek a szájon át történő (tabletta, kapszula), az intramuszkuláris (izomszövetbe adott védőoltások, pl. influenza elleni oltás), a szubkután (pl. inzulin adagolása a bőr alá) továbbá az intravénás módszerek alkalmazása (vénán keresztül adagolt hatóanyagok). Azonban sok kutató úgy véli, hogy a jövő a transzdermális lehetőségekben rejlik (pl. bőrtapasz) amellyel a gyógyszerek helyileg és egyenletesen adagolhatók.

Milyen kutatások igazolják a transzdermális felszívódás működését?

A transzdermális felszívódást nagyon sok gyógyászati eszköznél és gyógyszernél használják, gondoljon csak a számos, gyógyszertárakban kapható tapaszra.
Az Ősi Magnézium hatásáról egy tanulmány és kutatás is készült az Egyesült Királyságban, erról bővebben itt olvashat.

Mit jelent ez számokban?

A fent említett kutatásban résztvevők esetében 18 héttel a kezelés után az esetek 89%-ában növekedett a sejtek magnéziumszintje, átlagban 59,7%-kal. Hasonló eredményt a szájon át szedhető készítmények esetében ennél jóval hosszabb idő után, 9-24 hónapos kezelést követően lehetett volna csak tapasztalni.

Minden vizsgált személynél javult a kalcium/ magnézium egyensúly átlagosan 25,2%-kal. Az Ősi Magnézium koncentrátummal való kezelés után a páciensek 78%-ánál szignifikánsan kimutatható volt a nehézfémek méregtelenítésének javulása.

Az eredmények azt támasztják alá, hogy minden esetben lehetet növelni az intracelluláris/ sejten belüli magnézium szintet és ez számos folyamatra hatást gyakorolhat, mint például a szív-és érrendszeri működésre, csontok állapotára és az egészségérzetre.

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen