Barion Pixel
Keresés
Close this search box.

Hogyan javíthatja a bőr állapotát a magnézium?

Az öregedéstől a felnőttkori pattanásokig

Számos olyan ásványi anyagot és vitamint ismerünk, ami bizonyítottan jót tesz a bőrnek. Ugyanakkor a magnéziumot sem szabad elfelejtenünk, mivel hatékonynak bizonyul mind bélgyógyászati szempontból, mind a bőrünk számára, elsősorban a pattanások és az öregedés jelei elleni küzdelemben.

A magnézium minden emberi szövetben megtalálható, különösen a csontban fordul elő.

shutterstock_400450096Mind a fiziológiás, mind a biokémiai funkciókban fontos szerepet játszik, illetve a kalcium, a kálium és a nátrium egyensúlyához is hozzájárul a szervezetben.

Sok enzim működéséhez van rá szükség (például a DNS replikációjához és az RNS szintéziséhez kapcsolódó enzimek), valamint a mellékpajzsmirigy hormon kiválasztódáshoz is, melynek fontos szerep jut a csont metabolizmusában. Szükség van rá az izmok és az idegek megfelelő működéséhez is.

A magnézium mind a növényi, mind az állati sejtekben jelen van, a klorofillben (a növények zöld pigmentje) raktározódik, és így széles körben elérhető. Magnéziumban gazdag források közé tartoznak a zöld leveles zöldségek, magvak, teljes kiőrlésű gabona, hal, hús és tejtermékek.

A magnézium legfontosabb egészségügyi előnyei közé tartozik, hogy felgyorsítja a kalcium felszívódását a testben, lazítja a merev izmokat, csökkenti a kortizol termelést, ezáltal potenciálisan hozzájárul a pattanások csökkentéséhez, és segít a hormonális egyensúly fenntartásában. Emellett csökkenti a stressz negatív hatásait és javítja az alvásminőget.

A jelenleg felmerülő tömeggazdálkodási kérdések azt vetik fel, hogy a termelőket jobban foglalkoztatják a méret, a növekedés ütemének és a kártevőknek való ellenállóképesség javításának kérdései, mint termésük tápértéke. Ha kevesebb magnéziumot tartalmaz az élelmiszer, akkor kevesebb is szívódik fel a szervezetbe. Ezért növekszik a magnéziumhiány jelensége folymatosan.

Hogyan tud a magnézium segíteni a bőr állapotán?

shutterstock_525151762“A magnéziumhiány a zsírsavak alacsonyabb szintjét eredményezi a bőrön” – állítja Kara-Mia Vernon táplálkozási tanácsadó. Ezáltal csökken a bőr rugalmassága és a nedvességtartalma, így a bőr szárazabb és fénytelen lehet. És megjelennek a ráncok is.

A magnézium az immunrendszer megfelelő működésének egyik fontos eleme, hiánya szerepet játszik az akne és a pattanások, az allergiás kiütések megjelenésében, illetve a kollagén csökkenésében is. “- tette hozzá Dr. David Jack.

A honlapon és a bejegyzésben található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel, hatóanyagokkal, életmódváltással, táplálkozással kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Ajándék termék a következő vásárlásához!

A kosár oldal alján adja meg az OSIM93 kuponkódot és mi egy 1390 forint értékű Koncentrátum Érzékeny Bőrre 30ml terméket küldünk ajándékba a vásárlása mellé!

A kupon felhasználónként csak egy alkalommal alkalmazható és március 31. éjfélig használható fel!

A kedvezmény más kedvezményekkel együtt nem alkalmazható!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen