Barion Pixel

Készletkisöprés webáruházunkban, termékek akár 20-25% kedvezménnyel. A részletek ide kattintva olvashatóak.

Magnézium hajhullásra, hajnövesztéshez és ősz hajra

Magnézium hajhullásra, hajnövesztéshez és ősz hajra

A hajhullás természetes folyamat. Az évek során szinte mindenki tapasztalja bizonyos mértékben – elsősorban férfiak – azonban az intenzív, hosszú távú hajvesztés komolyabb egészségügyi problémákat is jelezhet a hormonális rendellenességeken, allergiás tüneteken át a pajzsmirigy-problémákig, gyulladásos megbetegedésekig.

A magnéziumnak fontos szerepe lehet a folyamat lelassításában, akár meg is állíthatja, sőt, bizonyos fokig meg is fordíthatja a korral járó enyhe vagy közepes szintű hajhullást. Az emberi szervezetben szinte minden sejt egészséges működéséhez szükség van magnéziumra, ami több mint 300 enzim esetében jut szerephez. A hajhagymák körül található sejtek sem képeznek ez alól kivételt, de mivel ezek nem állnak összeköttetésben a nagyobb vérerekkel, nem is mindig jutnak kellő mennyiségű magnéziumhoz.

Nincs egyértelmű módszer a magnézium használatára

Természetesen nem jelenthetjük ki, hogy ha elegendő magnéziumhoz jut a szervezetünk, a hajunk újra kinő, de az tény, hogy a magnéziumhiány nem tesz jót a hajhagymák egészségének. A hajjal kapcsolatos problémák azonban ennél összetettebbek.

A hajhagymák esetén a kulcs a magnézium és a kalcium aránya. Ha a hajhagymák kellő mennyiségű magnéziumhoz, de közben túl sok kalciumhoz, vagy normális mennyiségű kalciumhoz, de túl kevés magnéziumhoz jutnak, nem időszerűen bújik ki a hajszál. A fejbőrön található hajszálak életük során három fázison esnek át: Anagén fázis – a növekedés szakasza (ez teszi ki az élettartama 90%-át); Telogén fázis – a „pihenés” szakasza (kb. 8%); illetve Katagén fázis – a hajhullás szakasza (2%).

A fejtetőt borító hajszálak teljes életciklusa 3-4 év. Ennyi ideig tarthat, amíg a magnéziumkúra, a megfelelő étrend vagy az új hajmosási szokások eredményre vezetnek. Nézzünk szembe a tényekkel: bár a fejbőr magnéziumos (magnézium koncentrátumos) kezelése kifejezetten javasolt, látható eredmény csak fokozatosan fog jelentkezni.

A magnézium hatása először a szemöldökökön jelentkezik

Szemöldökünk a hajszálakhoz képest sokkal gyorsabban nő, életciklusa csupán 3-4 hónap, így érdemes itt elkezdeni a magnéziumos kezelést, aminek időtartama a fejbőrön várhatóan 1-2 évet is igénybe vesz.

A magnézium koncentrátum fejbőrön és szemöldökön való használata az egészséges haj táptalajául szolgál. Ahogy a pázsitnak is szüksége van rendszeres ápolásra a növekedése során, a hajnak is fontos a magnézium ahhoz, hogy idővel megerősödjön és nőni tudjon. Bár heti több alkalommal kell használni, így is eltarthat egy ideig, amíg újjáéleszti az elhalt hajhagymákat.

Ha már kopasz vagyok, érdemes magnézium koncentrátumot használnom?

A kopaszság a hajhullás súlyosabb esete, ami hirtelen, esetenként akár már néhány napon belül (hormonális változások, vagy esetleg stressz hatására) is jelentkezhet, és a test más részein levő szőrszálakra is hatással lehet – ez a jelenség általában szakorvosi kivizsgálást is igényel. A normál kopaszodás folyamata akár évtizedekig is elhúzódhat, a teljes kopaszság ellen pedig többnyire nem lehet sokat tenni. Ennek ellenére ebben az esetben is javasolt a magnézium koncentrátum használata a fejbőr egészségének megtartása, a korpa és a bőrkiütések, és a bőrszárazság ellensúlyozása érdekében.

Magnézium koncentrátum a göndör hajért

Az Epsom-sókban is megtalálható magnéziumszulfátot hajápoló termékekben is gyakran használják a haj göndörítéséhez és a nyirkos időben történő, nemkívánatos göndörödés elkerülése érdekében is. A magnézium koncentrátumban megtalálható magnézium-klorid többek között a fejbőr szöveteinek táplálásáért felelős.

A magnézium-szulfát, bár megakadályozza a haj nem kívánatos göndörödését, a hajban kikristályosodhat, és össze is csomósodik tőle a haj. Ez könnyen elkerülhető, ha a göndörítő készítmények használatát követően hajkondicionálót használunk, ami többnyire szintén tartalmaz magnéziumot.

Magnézium ősz hajra

Kétség sem fér hozzá, hogy az ősz haj általában magnéziumhiányos, de vajon a magnéziummal sikerülhet-e visszanyernie eredeti, természetes hajszínét? A válasz: igen. De mivel a haj nagyon lassan nő, ez eltarthat egy ideig. Az eredmény általában két év után észlelhető.

A bőrön át felszívódó magnéziumos termékek mellett remek eredmények érhetők el szájon át adagolt magnézium-citráttal vagy magnézium-glicináttal is. A magnézium ezen formái könnyebben felszívódnak, mint az olcsóbb termékekben használt magnézium-oxid, és kisebb a valószínűsége annak, hogy hasmenéses tüneteket okozzanak.

A megelőzés természetesen mindig jobb, mint az utólagos kezelés. Használjon minden hajmosásnál csupán egy leheletnyi magnézium koncentrátumot, ami segít a stresszkezelésben, a kellemetlen görcsök elkerülésében, és az alvásban is.

Ön megfelelő mennyiségű magnéziumot visz be szervezetébe? Magnézium szükséglet kalkulátorunk segítségével könnyen megállapíthatja. A kalkulátort ide kattintva érheti el.

[Choose_Single_Product post_name_var=”16859″] [mai_widget form=26981]

SZERETNE MÉG TÖBBET TENNI EGÉSZSÉGÉÉRT?

Ismerje meg a magnézium hiány veszélyeit, tüneteit és a magnézium élettani hatásait 3 e-book-ból álló tudásanyagunkkal, 1790 Ft helyett most INGYEN!

=