Barion Pixel
Keresés
Close this search box.
Esős időjárás

Lehangoló az idő, és az Ön kedve is? Van összefüggés a kettő között!

Bár azt mondják, májusi eső aranyat ér, ennyi gazdagságra idén talán Ön sem számított, ugye? Ritka, hogy a tavasz utolsó hónapjában, a nyár küszöbén tartósan csapadékos az időjárás. Az esős időben romlik a közérzet, gyorsabban uralkodhat el rajtunk a levertség, ráadásul az ízületi fájdalmak is könnyebben felszínre kerülnek.

A meteoropátia, és ami mögötte van.

A meteoropátia az a jelenség, amikor az ember érzékenyen reagál az időjárás változásaira. Magyarország különösen érintett, egyes becslések szerint a lakosság kétharmadát megviselik a gyakori frontok. Ez orvosi szempontból nem tekinthető betegségnek, inkább kellemetlenségnek, érzékenységnek, ami azonban rányomja a bélyegét a mindennapokra is. A meteoropátia tünetei fizikaiak és lelkiek is lehetnek.

Zivatar

Fizikai tünetek: Ízületi fájdalmak, görcsök, keringési rendellenességek, szívpanaszok, légzési nehézségek, szédülés. Mivel a reumások hőszabályozási képessége általában nem működik megfelelően, a tartós csapadék fokozott ízületi fájdalmakat okozhat, és a reumás tünetek is súlyosbodhatnak. Gyakori ilyenkor az alváshiány is, a hajszolt életmódot élők, általánosságban is keveset pihenő emberek vegetatív idegrendszere reagál így a szokatlan körülményekre.

Lelki tünetek: Levertség, fáradtság, ingerlékenység, ami a tartós fényhiányból, a kényelmetlen körülményekből is fakadhat. A hosszú tél után a szervezet szinte ki van éhezve a napfényre és a D-vitaminra, “nyárváró” módba kapcsolja magát, ezért élheti meg Ön is szinte csalódásként azt, ha májusban napokon át esik az eső, és újra elő kell venni a sálat, sapkát, csizmát. A lelki tünetek és a kialvatlanság eredményezheti, ha munkahelyén romlik a teljesítőképessége, társas kapcsolatait elhanyagolja, vagy többet és egészségtelenebbül táplálkozik a megszokottnál, hiszen az agy arra stimulál, hogy a kevesebb D-vitamint az evés örömével pótolja.

Eső

A gyerekeknek és az időseknek sem könnyű

A babákat, gyerekeket gyakran a felnőtteknél is jobban megviselik a frontváltozások, és nem tesz jót nekik az sem, hogy a rossz idő miatt kevesebbet tudnak a szabad levegőn mozogni, játszani. A tanév, nevelési év vége felé a legtöbb gyerek egyébként is fáradt, ilyenkor több türelemre van szükség a szülők részéről. Törekedjünk arra, hogy esőben is próbáljunk valamennyi időt rendszeresen a szabadban tölteni, hiszen a gyerekek általában élvezik a szabadtéri játékot ilyenkor is – szerelkezzünk fel gumicsizmával, esőkabátokkal, színes esernyőkkel, meleg ruhával.

Az idős embereknek gyakran még nehezebb a helyzete, hiszen a tartós eső a mozgásukban is akadályozhatja őket, ráadásul a korral mindenki érzékenyebben reagál az időjárás változásaira. Lassulnak a belső folyamatok, a test alkalmazkodóképessége, ami idegesség, kimerültség, feledékenység, levertség, depresszió, szív- és keringési zavarok, szédülés és légzési problémák, görcsök formájában jelenhet meg ilyenkor.

Zápor eső

Hogyan védekezzünk az ellen, amit nem tudunk befolyásolni?

Azt mondják, fölösleges küzdeni az ellen, amin nem tudunk változtatni, de – bármennyire is hihetetlennek hangzik – a kellemetlen, lehangoló időjárás nem tartozik ezek közé. Apróságnak tűnik, de fontos: kerülje a panaszkodást, a negatív emberek társaságát, mert fárasztó és sok energiát emészt fel, amit jobb dolgokra is fordíthat. Fektessen helyette erőfeszítést idegrendszere általános állapotába a megfelelő életmóddal: rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással, minőségi alvással, pozitív hozzáállással és a szervezet ásványi anyag tartalmának megfelelő szinten tartásával!

Eső ellen magnézium!
Ha eddig nem tette, az extrém időjárási körülmények között mindenképp figyeljen oda a megfelelő magnéziumpótlásra, hiszen a saját életét könnyíti meg vele. Magnéziumszintjének mértékéről könnyedén, egy perc alatt megbizonyosodhat »»itt««. A bőrön át adagolható Ősi Magnézium termékek között biztosan megtalálja azt, amelyik gyors és hatékony megoldást nyújthat az alváshiányra, vagy egyéb, a mindennapokat megkeserítő, közérzetet befolyásoló tünetekre.

Tegyen azért, hogy a májusi eső valóban aranyat, ne rosszkedvet és nyomasztó érzéseket szüljön!

A honlapon és a bejegyzésben található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel, hatóanyagokkal, életmódváltással, táplálkozással kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

Ajándék termék a következő vásárlásához!

A kosár oldal alján adja meg az OSIM93 kuponkódot és mi egy 1390 forint értékű Koncentrátum Érzékeny Bőrre 30ml terméket küldünk ajándékba a vásárlása mellé!

A kupon felhasználónként csak egy alkalommal alkalmazható és március 31. éjfélig használható fel!

A kedvezmény más kedvezményekkel együtt nem alkalmazható!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen