Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

krónikus fáradtság

Tartós levertség – amikor már nem lehet a tavaszi fáradtságra fogni

Ön ismeri az érzést, amikor folyton álmos, fáradt, levert? Az ember eleinte az évszakok, a frontok gyakori változásainak, a zsúfolt hétköznapoknak tulajdonítja az érzést, és bízik benne, hogy ha egyszer alaposan kialussza magát, javulni fog a helyzet. De a dolog sokszor nem ilyen egyszerű.

Mi állhat a tartós levertség és rossz közérzet hátterében?

Ha a krónikus fáradtság nemcsak alkalomszerűen, hanem rendszeresen jelentkezik, elképzelhető, hogy az Ön szervezetében alacsony az alapvető ásványi anyagok szintje. Ezeket szervezetünk nem tudja önmagától előállítani, így pótlásuk életünk minden szakaszában megkülönböztetett figyelmet kíván meg. Kifejezetten akkor, ha stresszes, sűrű életet élünk, ülőmunkát végzünk, keveset alszunk, rendszertelenül táplálkozunk, és a testmozgás sem része a mindennapjainknak.

Állandó fáradtság

A megoldáshoz a multivitamin szedése nem elég.

Nem meglepő, hogy ha hiányoznak szervezetünkből az ásványi és tápanyagok, akkor fáradtnak érezzük magunkat, hiszen milliónyi sejtünk merít(ene) energiát belőlük. Manapság egyre gyakoribb jelenség, hogy több táplálékot veszünk magunkhoz annál, mint amire szükségünk van, viszont szervezetünk ásványi anyag szintje mégis kritikusan alacsony. Ahhoz, hogy pótoljuk a szükséges ásványi anyagokat, pusztán multivitamin szedése nem lesz elég, célzottabb megoldásra van szükség. Lássuk a legfontosabbakat!

A kiegyensúlyozott mindennapok alappillérei – ők biztosan segítenek visszanyerni energiáját!

B-vitamin

A bevitt élelmiszert energiává a B-vitamin segít átalakítani. Hiánya lassítja a sejtekben lévő mitokondriumokat, amelyek az energia tárolásáért felelősek. Krónikus fáradtság esetén ajánlatos 6 hetes B-vitamin kúrát tartani, amelynek a napi 2000 mikrogramm B12 vitamin mindenképp részét kell hogy képezze.

Egyéb antioxidánsok

Az antioxidánsok olyan kémiai vegyületek, amelyek semlegesítik a kártékony szabadgyököket azáltal, hogy megakadályozzák az oxigén más vegyületekkel való reakcióját. Ilyenek például az A-, C- és E-vitaminok, az ásványi szelén és a Q10 tápanyag koenzim. A B-vitaminokhoz hasonlóan az antioxidánsok is részt vesznek a mitokondriális energiatermelésben, hiányuk következtében a zsíranyagcsere és az energiatermelés is csökkenhet. Az antioxidánsok pótlásának mennyisége aktuális egészségi állapotunktól, táplálkozásunktól függ. Felnőtt férfiak esetében naponta minimum 90 milligramm C- és 1000 mikrogramm A-vitamin, nőknél min. 75 mg C-vitamin és 800 mikrogramm A-vitamin, mindkét nem számára 12 mg E-vitamin, 100 mikrogramm ásványi szelén az ajánlott mennyiség.

Folsav

A folsav B9-vitamin néven is ismert, szintetikusan előállított vegyületként tabletta formájában is elérhető. Az emberi testnek folsavra van szüksége ahhoz, hogy specifikus biológiai reakciókat tudjon fenntartani a hatékonyan működő agyban. A folsav hiánya zavart, depressziót, immunrendszeri elégtelenséget, csökkent agyi funkciókat okozhat. A felnőtt szervezet folsav igénye napi átlag 300 mikrogramm.

Magnézium

A magnézium az egészségünk szempontjából kritikus ásványi anyag, hiánya komoly problémákhoz vezethet. Tetőtől-talpig hat az egész szervezetre. Több mint 300-féle metabolikus reakcióért felel, melyek közreműködnek az energiaháztartás, a szív- és érrendszeri folyamatok, az egészséges idegrendszer megfelelő szabályozásában. A B-vitaminokhoz hasonlóan segít abban, hogy a bevitt táplálékot energiává alakítsa.

Multivitaminok

De mi történik, ha testünk nem kap elég magnéziumot?

A krónikus fáradtság, álmatlanság, levertség és gyakori hangulatingadozás mellett szabálytalan szívverés, magas vérnyomás, izomrángások, izomgyengeség, görcsök, emésztőrendszeri szabálytalanságok jelentkezhetnek.

A tartós magnéziumhiány a kipihenhetetlen, ólmos fáradtságon túl könnyen eredményezhet pajzsmirigy alulműködést, autoimmun vagy emésztőrendszeri betegségeket, vesebetegséget, cukorbetegséget, szív-és érrendszeri betegségeket.

És mi történik, ha szervezetünket megfelelő mennyiségű magnéziummal ajándékozzuk meg?

A megfelelő magnéziumszint stimulálja az agyban lévő természetes aminosav, a neuronok közti kommunikációt szabályozó GABA receptorokat. Az alacsony GABA szint szorongást, álmatlanságot és rossz hangulatot eredményez. A túlterheltségnek és a “túlagyalásnak” gyakori oka a szervezet alacsony GABA szintje, amire a magnéziumpótlás egyszerű és gyors megoldást jelent.

Magnézium

A magnézium korlátozza a stresszhormonok felszabadulását és egyfajta szűrőként is szolgál, megakadályozva az agyba való bejutásukat. Segít a napi stressz kezelésében, minimalizálásban.

Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, a gyomor- és a bélrendszer kiegyensúlyozott szabályozását, az immunrendszer működését, szerepet játszik a gyulladások és a migrén csökkentésében.A magnéziumhiány kezelése nagy hatással lehet az életére. Emelje meg magnézium szintjét az egészséges szintre, és javulást tapasztalhat a hangulatában, stressztűrő képességében, koncentrációjában, alvásminőségében, így növelheti az energiaszintjét is. A magnézium biztonságos és könnyen elérhető kiegészítő, karnyújtásnyira lévő természetes  energia.

Fontos: magnézium és magnézium között is van különbség, mindig használjon tiszta magnéziumot! Az Ősi Magnézium koncentrátum az ősidei európai Zechstein-tenger fenekéről származik, ami a napjainkban tisztaságáról ismert magnézium lelőhely. Ezt a kiváló minőségű, gyógyszerészeti tisztaságú magnézium-kloridot a legújabb biotechnológiai módszerrel bányásszák, hogy a lehető legtisztább maradjon.

Az ásványi anyagok megfelelő, célzott pótlása alapvető fontosságú krónikusan fennálló levertség és fáradtság esetén, de nem minden!

Ennél jóval többet is tehet önmagáért egészséges, sokoldalú, kiegyensúlyozott táplálkozással, a feldolgozott élelmiszerek mellőzésével, rendszeres testmozgással, a koffein, dohányzás, alkohol visszaszorításával, a pozitív életszemlélettel.

Figyeljen az intő jelekre, ha a fentiek ellenére a tartós fáradtság nem múlik el, mindenképp forduljon orvoshoz!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

15% kedvezmény a következő vásárlásához!

Tegyen termékeket a kosarába, majd a kosár oldal alján írja be az OSIM92 kuponkódot és mi 15% kedvezményt adunk a teljes árú termékekre!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen