Barion Pixel

✅ 15.000 forint feletti vásárlása mellé 1kg Jó Éjt Fürdősót küldünk ajándékba, 25.000 forint felett pedig egy 300 mg-os CBD Krémet is. Részletekért kattintson ide.

Étkezési só kockázatai a babavárás alatt

Életünk folyamán soha nem fontosabb az egészséges étkezés, mint a terhesség alatt. A múltban az állapotos nőknek azt tanácsolták, hogy legyenek óvatosak a só bevitelével, hogy minimalizálják a puffadást és a vízvisszatartást. Bár nem lehet teljesen elkerülni ezeket a gyakori terhességi panaszokat, a só nem biztos, hogy súlyosbítja őket, sőt: szükséges bizonyos szintű só bevitele a folyadékszint fenntartására. A túl sós étrend azonban a baba és a mama esetében is káros egészségügyi következményekkel járhat, különösen akkor, ha magas vérnyomás is fennáll. Ha Ön épp várandós, mindenképp egyeztessen orvosával arról, hogy mennyi a megfelelő sóbevitel a számára!

Nátrium ajánlásokmama1

A vérmennyiség nő a szervezetben a terhesség alatt. A só a sejtek egészséges működéséhez szükséges, mert a folyadékot a sejteken kívül tartja. Az Orvostudományi Intézet a terhesség ideje alatt a napi 1,5 grammnak megfelelő nátrium bevitelét határozta meg ajánlott mennyiségnek, ami ugyanaz a nem terhes felnőtteknél is. Ez napi 3,8 gramm sót jelent, mivel az asztali só körülbelül 40% nátriumot tartalmaz. A nátrium elfogadható felső beviteli határa napi 2,3 gramm vagy 5,8 gramm só.

Magas vérnyomás

Ha krónikus magas vérnyomásban szenved, óvatosnak kell lennie azzal, hogy mennyi sót eszik, javasolja a regisztrált dietetikus Amanda Leonardot a BabyCenter weboldalán. Magas vérnyomás esetén kevés vér, oxigén és tápanyag jut el a baba felé, ami növeli a terhességi komplikációk veszélyét. A terhesség alatt a magas vérnyomás kordában tartása érdekében gyógyszeres kezelésre, további megfigyelésre, valamint életmódbeli változtatásokra van szükség, beleértve a sóbevitel visszaszorítását is.

Pre-eclampsia – terhességi mérgezésmama2

Ha a terhesség 20. hete után után magas vérnyomás alakul ki, és fehérje van a vizeletben, akkor valószínűleg pre-eclampsiája, azaz terhességi mérgezése van. A pre-eclampsia tünetei a kéz és az arc duzzanata és a hirtelen súlygyarapodás. Ennek a betegségnek a pontos oka ismeretlen, de az étrend nagy valószínűséggel hozzájárulhat. A pre-eclampsia kezelésének egyetlen módja a baba világrahozása. Ha még a terhesség első fázisában jár, orvosa valószínűleg javasolni fogja, hogy csökkentse a nátrium bevitelét. Ha már magas a vérnyomása, és nem bánik óvatosan a só bevitelével, az előidézheti a pre-eclampsiát, és a komplikációk esélyét is tovább növelheti.

Kalcium kiválasztás

Várandósság alatt kiemelten fontos, hogy az anya elegendő kalciumot és magnéziumot kapjon. A babának a megfelelő fejlődéshez szüksége van ezekre az ásványi anyagokra, elegendő mennyiség hiánya esetén a kismama szervezetéből pótolja őket. Ez elősegítheti a csökkent csonttömeg és csontritkulás kialakulását, valamint a magnéziumhiányt is a későbbiekben. Az Oregon Állami Egyetemen található Linus Pauling Intézet szerint a magas sótartalmú étrend elvszívja a vizeletből a kalciumot, megvonva ezt a létfontosságú tápanyagot Öntől és gyermekétől.

Pótolja szervezetében az ásványi anyagokat és sókat egészséges alternatívákkal! Ilyen a csökkentett nátriumtartalmú, emelt magnéziumtartalmú Ősi Magnézium Asztali só, vagy egyéb, a napi testápolással, kádfürdőzéssel összeköthető, magnézium tartalmú krémek is. Ha Ön nincs tisztában szervezete magnézium szükségletével, töltse ki kalkulátorunkat néhány perc alatt!

Hasznos volt a cikk?

Iratkozzon fel hírlevelünkre és olvasson hasonló tartalmakat
Tudja meg, hogy Ön magnéziumhiányos-e!

Magnéziumhiány kalkulátorunkat használva néhány kérdés megválaszolásával kiderítheti, hogy Önnek szüksége van-e extra magnéziumpótlásra.

Töltse le ingyenes könyveinket!

Ha szeretne még többet tudni a magnézium élettani hatásairól, akkor töltse le 3 elektronikus formátumú könyvünket és ismerje meg a részleteket!

Tudja, hogyan védheti jobban egészségét?

Kevéssé ismert tények a magnéziumról amelyek befolyásolják az Ön egészségét!

3 letölthető könyvbe foglalva, 990 Ft értékű kuponnal.

15% kedvezmény a következő vásárlásához!

Tegyen termékeket a kosarába, majd a kosár oldal alján írja be az OSIM92 kuponkódot és mi 15% kedvezményt adunk a teljes árú termékekre!

Kérdése van? Segítségre van szüksége?

Keresse kollégáinkat a +36 1 445 0532 telefonszámon, vagy az info@osimagnesium.hu email címen